Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Bevroren prei

Door: Elmavandentop
08-02-2012 16:17:12 (6119 keer bekeken)
Vanochtend wilde ik prei uit de tuin halen. Maarja... de grond was totaal bevroren, dus eruit trekken lukte niet.

2 vragen:
- hoe haal je deze prei eruit? Iemand tips?
- blijft de prei nog wel goed, zo ook boerenkool? En zoja, hoe kunnen deze groenten goedblijven en niet kapot vriezen.

Een beginnende moestuinier.

2 reacties   |   Ga naar de laatste reactie


Reactie van: Truike
09-02-2012 16:00:41
Volgens mij blijft behalve de zachte sla achtige planten bijna alles goed nadat het gevroren heeft. Je moet alleen oppassen dat je het meteen na het ontdooien opeet (eigenlijk gelijk aan ontdooien van groenten uit de diepvriezer). Dus ook je prei en boerenkool. Ik heb wel eens gehoord dat je boerenkool pas moet eten na de eerste nachtvorst omdat hij dan lekkerder is. Zolang de plant niet binnengehaald wordt kan het naar mijn idee vriezen wat het wil

Geen idee hoe je de bevroren prei uit de bevroren grond krijgt.... Succes!

quote deze reactie

Reactie van: dutchy
13-11-2012 09:54:02
Het is bijna weer zo ver. De vorst komt er aan en hoewel dat echt wel fijn is, schaatsen uit het vet en gluhwein in de gamel, betekent het ook vooruitzien.
Bevroren prei is zo'n probleem. Als er echte vorst voorspeld wordt en je hebt je winter prei nog in de grond zitten bedenk dan hoelang die periode zal gaan duren en hoeveel prei je nodig gaat hebben. Graaf de benodigde prei op en zet ze in een kist met zand op een koele plek in een schuur. Dan krijg je het in elk geval de grond uit en kan het gebruiken. Winterprei is winter hard, de plant zelf bevriest niet echt zolang deze in de grond zit. Na de vorst kan je weer gewoon oogsten.
Dit op zand zetten geldt ook als advies voor Pastinaak, Aardpeer en overige gewassen die in de grond overwinteren maar die je wel wilt eten.

quote deze reactie

Ga terug naar het forumbericht


Log in en reageer op dit topic!