Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

onkruid

Door: marty
02-09-2012 13:05:31 (3101 keer bekeken)
hallo, mijn vrouw en ik hebben beide een stukje grond gehuurd van 100m2.
Het staat echter vol met onkruid van 1 meter hoog, hoe kun je dat het beste verwijderen zonder chemicalien te gebruiken?

5 reacties   |   Ga naar de laatste reactie


Reactie van:
09-09-2012 11:45:28
Je kunt het branden, maar misschien brand dan alles af, bovendien verwijder je dan de wortels niet. Ik zou een ploegje of frees (http://nl.wikipedia.org/wiki/Frees_(landbouw) huren.

quote deze reactie

Reactie van: Hanneke
09-09-2012 12:45:19
Je kan er ook worteldoek overheen leggen, en dat heel lang laten liggen...

quote deze reactie

Reactie van: dutchy
09-11-2012 10:49:05
Nadeel van nu maaien en frezen is dat als je het al de hele winter afdekt er toch niet veel groeit en bij het opstarten in het voorjaar komt toch het onkruid weer op.
100 m2 is best een groot stuk als je net begint en als jullie samen 200 hebben kan je over wegen om beiden de helft af te dekken en niet te gebruiken volgend jaar dat geeft tijd om te ervaren hoe het tuinieren werkt op je nieuwe landje en geeft een start voor 2014. Tuinieren is vooruit zien.
De wortel onkruiden krijg je zo voor een deel te pakken maar als je heermoes hebt dan gaat dat echt niet weg. Leer er mee te leven en beschouw het als basis materiaal om in een emmer met water te laten trekken tot een schimmelwerend middel.
Ook zaad onkruiden krijg je niet allemaal te pakken 1 jaar zaad 7 jaar onkruid trekken maar als je je daar op instelt en het 1 x in de week bijhoudt dan is het niet zo erg. En wie commentaar levert geef je gewoon een schepje in de handen en laat ze maar mee helpen.
Tik op Google "onkruid herkennen" in en je vind heel veel advies.
Leren wat er groeit is het belangrijkste wat er is, meer nog dan maar meteen gaan trekken en doen. Sommige onkruiden kan je zelfs eten.
Bedenk ook dat veel onkruid wel een functie heeft voor het insecten leven.
En maak je vooral geen zorgen. Waar onkruid welig wil tieren hebben veel groenten het ook prima naar hun zin.
Leer van je grond, van je planten en bedenk dat je absoluut geen perfectie zal vinden. Het ene jaar doet dit het goed het andere jaar dat. Geniet van je landje van het buiten bezig zijn en alles wat het wel goed doet. Van mislukkingen leer je veel en als je een tuindagboekje bij houdt kan je het volgende seizoen terug lezen wat je veranderen wil en wat niet. Goed bedoelde adviezen mijnerzijds, kijk maar of je er iets mee kan en veel plezier gewenst.

quote deze reactie

Reactie van: dutchy
09-11-2012 10:53:45
Oeps ik bedoel natuurlijk wel dat je het onkruid nu al zoveel mogelijk weg moet halen en niet erbij gaan zitten en niets doen. Alleen krijg je het niet allemaal te pakken dus volgend voorjaar gaat het echt weer groeien.
Dan weet je wel meteen dat de grond warm genoeg is voor de vroege groenten.
Elk nadeel heeft zijn voordeell, zoals J. Cruyf zo mooi heeft gezegd

quote deze reactie

Reactie van: woodenshoe
18-11-2012 23:51:46
Gewoon afmaaien, daarna schoffelen. Het afval in een put van minstens 60 centimeter in een hoek doen, Vervolgens flink wat water er op en direct afdekken met aarde. De grond nu helemaal een steekje diep omspitten.
LIcht bemesten bijv 12,5kilo gedroogde koemest oer de tuin.
In het voorjaar, kluiten fijn maken en nogmaals 12,5 kilo gedroogde koemest, geven.

quote deze reactie

Ga terug naar het forumbericht


Log in en reageer op dit topic!