Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Moestuinbak

Door: 77henk77
08-04-2014 18:30:19 (2712 keer bekeken)
Ik heb nog nooit van mijn leven een moes/volkstuin gehad, dus totaal geen ervaring. Verleden week een bescheiden moestuinbak plus zaden gekocht voor op het balkon, nou heb ik een vraag wat betreft het water geven. Wij gaan zo nu en dan wel eens een weekje weg en dan staat mijn bak de gehele week zonder verzorging in de zon mijn vraag is dan ook: Is er een systeem om in deze periode de gewassen van vocht te voorzien, liefst niet al te duur.

Alvast bedankt

2 reacties   |   Ga naar de laatste reactie


Reactie van: Truike
30-04-2014 18:56:47
Er is een systeem voor te koop, maar ik weet niet hoe het heet. Ik heb ook wel eens gezien dat mensen een fles water neerzetten en touwtjes van de fles naar het zand laten lopen. Het touwtje blijft verzadigd met water en zo krijgt de plant ook water. ik weet niet of het werkt... Ik denk overigens niet het heel erg is als een plantje een week geen water krijgt, behalve als het erg warm is.

quote deze reactie

Reactie van: 77henk77
12-05-2014 20:59:05
Beetje late reactie excuses daar voor.
Mijn bakken staan op het balkon waar de gehele dag de zon staat te branden vandaar mijn vraag. Ik kijk het deze zomer eerst maar eens aan voordat ik geld uitgeef. Het is net wat u zegt, een week zonder water moet kunnen.(buiten een hittegolf natuurlijk)
Moet eerst mijn bakken verplaatsen sla en radijs doen het goed maar de rest blijft achter, moet de bakken naar de overkant verplaatsen waar ze direct de ochtend zon krijgen.
Bedankt voor de reactie. Groet Henk

quote deze reactie

Ga terug naar het forumbericht


Log in en reageer op dit topic!