Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

beginner

Door: versch25
15-07-2014 22:44:37 (3267 keer bekeken)
Ik ben van plan om een aantal m2 moestuin te gaan huren.
Het is een al langer bestaande wens die ik in vervulling wil laten gaan.
Reden van deze stap is dat ik op een positieve manier om wil gaan met natuur, het biologische me aanspreekt, de winkel duur vind en de smaak van winkelgroente minder en minder vind worden.
Daarbij heb ik kinderen die ik hiervan iets mee wil geven.

Op dit moment heb ik niet veel ervaring en ben een absolute beginner.
Nu heb ik her en der wat rond gekeken op internet en daar wordt ik wel enthousiast van. Echter vind ik niet heel veel informatie over het vanaf niks starten met een moestuin.
Het aantal m2 is nog niet precies duidelijk.

Wat ik eigenlijk vraag? Wie heeft er adviezen, do's and don'ts op de duur u reeds eerder bewandelde paden


vr. gr.
VF


2 reacties   |   Ga naar de laatste reactie


Reactie van:
05-08-2014 12:03:13
Allereerst, inschrijven! Soms heb je jaren wachttijd voordat je een moestuin in kan. Ondertussen kun je jezelf inlezen, en tips zoeken. (deze website is een goede start ).

Ik had een tijd een moestuin van 250m2, heel erg groot. Met een fulltime baan, en nog een leven naast baan/moestuin was dit veel te groot. Helaas boden ze bij deze vereniging geen kleinere tuintjes aan.
Het ligt er ook een beetje aan wat voor grond je hebt, zandgrond is makkelijker te bewerken (maar minder voedzaam) dan kleigrond.

Wellicht kun je de moestuintjes in de buurt eens gaan bekijken, en daar praten met de mensen die hard in de tuin bezig zijn.

Als je een moestuin in je eigen tuin wilt beginnen, kun je altijd beginnen met 2m2 ofzo, daar wat sla, tomaatjes enzo in laten groeien, en als je het leuk vindt, dan langzaam je tuin in een groenten tuin laten veranderen.

quote deze reactie

Reactie van: ellen
18-08-2014 18:29:08
Hoi, vraag me af, heb je een moestuin al. ik had voor heen een tuin van 300 vierkante meter. wAs toen een absolute beginner. Nu na een jaar er tussen uit zijn geweest heb ik bijna de helft aan moestuin en ook al heb ik het nog maar een week. de moestuin ziet er nu al goed uit. in elk geval overzichtelijker met een 60 uur werk week. kinderen en paarden.
succes probeer anders een biologische tuin te vinden.

quote deze reactie

Ga terug naar het forumbericht


Log in en reageer op dit topic!