Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Rodebessenchutney

Ingredienten

  • 1/2 bak rode aalbessen (a 500 g, gerist)
  • 3 rode uien (in dunne ringen)
  • 5 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 cm verse gemberwortel (geraspt)
  • 8 zwarte peperkorrels (gekneusd)

Bereiding

In pan bessen, ui, azijn, suiker en gember aan de kook brengen. Roeren tot alle suiker is opgelost. Zout en peper toevoegen. Chutney onafgedekt op laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 40 min. zachtjes laten inkoken tot dikke saus. Tussentijds enkele malen omroeren. Pot en deksel afwassen in heet sodawater, afspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten drogen. Rodebessenchutney in schone jampot scheppen en laten afkoelen. Chutney in koelkast bewaren. Ongeopend enkele weken houdbaar in de koelkast. Lekker bij gebakken varkenshaasjes.
Rodebessenchutney

Algemene informatie

  • bijgerecht
  • bereiden 45 minuten
  • 1 stuks


Benodigdheden

  • jampot met schroefdeksel of weckpot (inhoud 1/2 l)


Tips

De chutney wordt extra pittig door de peperkorrels te vervangen door 1 fijngesneden rode peper.

Bron: Albert Heijn