Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Aalbes (Ribes Ribrum)


150 x 200

150 - 180

half schaduw

winterhard

matig

Aalbes is lid van de ribesfamilie. Het is een meerjarige plant. In de koelkast zijn aalbessen enkele dagen houdbaar. Spoelen met azijnwater (1 deel azijn, 10 delen water) voor het bewaren verminderd de kans op schimmel

Zaaitabel / teeltkalender aalbes


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Aalbes
z

p

o
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor aalbes

  • Cassisbes
  • Patersbessen
  • Bessen
  • Jeneverbessen
  • Trosbes
  • Sint-Jansbes

Verschillende soorten aalbes

  • Zwarte aalbes
  • Witte aalbes
  • Rode aalbes
Aalbessen nog groen Aalbessen nog groe...

Recepten met aalbes

Rodebessenchutney Rodebessenchutney
Open appel-aalbestaart Open appel-aalbestaart


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Rode bes (Rode Aalbes) - Ribes rubrum


€ 6.99
Stuks / verpakking: 1

De rode aalbes (Ribes rubrum) is een bessenstruik die heerlijke, sappige (en gezonde!) vruchten ontwikkelt tijdens de zomermaanden. Rijpe rode bessen zijn heerlijk om van te snoepen en kunnen ook in de lekkerste gerechten verwerkt worden. Bessenstruiken zijn winterharde, aantrekkelijke struiken die ook als eetbare haag geplant kunnen worden. Combineer ze dan met andere bessensoorten, zoals witte en zwarte bessen. Plant de witte bes op een zonnig en beschut plekje in de tuin. Bessenstruiken snoeit u in het voorjaar, maar let op: rode aalbessen dragen vrucht op meerjarig hout. Bemesten doet u voor de bloei, tijdens de vruchtontwikkeling en in het najaar met organische mest.


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 6.99!

Rode bes (Rode Aalbes) - Ribes rubrum

Sluiten

Witte bes (Witte Aalbes)


€ 6.99
Stuks / verpakking: 1

De witte aalbes (Ribes rubrum) is een bessenstruik die heerlijke, sappige (en gezonde!) vruchten ontwikkelt tijdens de zomermaanden. Rijpe witte bessen zijn heerlijk om van te snoepen en kunnen ook in de lekkerste gerechten verwerkt worden. Bessenstruiken zijn winterharde, aantrekkelijke planten die ook als eetbare haag geplant kunnen worden. Combineer ze dan met andere bessenstruiken, zoals rode en zwarte bessen. Plant de witte bes op een zonnig en beschut plekje in de tuin. Bessenstruiken snoeit u in het voorjaar, maar let op: witte aalbessen dragen vrucht op meerjarig hout. Bemesten doet u voor de bloei, tijdens de vruchtontwikkeling en in het najaar met organische mest.


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 6.99!

Witte bes (Witte Aalbes)

Sluiten

Ribes Rubrum Jonkheer van Tets - Aalbes


€ 8.99
Stuks / verpakking: 1

Ribes rubrum Jonkheer van Tets is rode bes of aalbes. De plant is zelfbestuivend en levert heerlijke sappige vruchten in juli (bloeit in april). Wordt ongeveer 2 meter hoog. Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 17 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 8.99!

Ribes Rubrum Jonkheer van Tets - Aalbes