Abrikoos likeur
Door: Vincent LangemeijerIngredienten
- Abrikozenpitten
- suiker/honing en brandewijn van ca. 30%
Voorbereiding
Abrikozen op eten, pitten bewaren.Bereiding
Doe de gewassen pitten in een emmertje met een afsluitbare deksel. Giet er zoveel brandewijn in dat de pitten helemaal onder staan. Zet het emmertje op een koele en donkere plaats weg. Een ruime tijd (half jaar of langer) niet meer naar kijken. Brandewijn er uit gieten en door een koffiefilter laten lopen. Suiker/honing naar behoefte toevoegen. In transparante flessen laten staan, het bezinksel wordt zichtbaar. Voorzichtig overgieten in een andere fles, zorg dat het bezinksel achter blijft. De likeur heeft een abrikoos-smaak met een aantrekkelijk amandel-aroma, afkomstig van de pit. Je weet niet wat je drinkt, zo eenvoudig en zo lekker.Algemene informatie
- drank/aperitief
- bereiden 10 uur
Benodigdheden
- emmertje met deksel, trechter en
- koffie-filter
Tips
Zoet en alcohol is een gevaarlijke combinatie. Drink dit drankje als aperitief en in geringe mate.Bron: Zelf ontwikkeld en uitgeprobeerd