Salade met vijg, peer en eendenborstfilet
Door: Johanna VoorneveldIngredienten
- sla, peer, vijg
- eendenborstfilet en dressing
Voorbereiding
Eendenborstfilets kruiden met peper en zout. Sla wassen en in kleinere blaadjes scheuren. Peer schillen en in plakjes snijden. Vijgen in partjes verdelen.Bereiding
Neem een mooie schaal. Verdeel daarop de sla. Leg daarop de plakjes peer en vijgenpartjes. Neem een koekenpan en doe daar een scheutje olijfolie in. Laat het warm worden en braadt dan de reepjes eendenborstfilet rondom bruin. Neem uit de pan en laat op een keukenpapier afkoelen. Snij de filet in kleine reepjes en verdeel over de sla. Maak een dressing van olijfolie, wijnazijn en honing. Schenk de dressing over de sla.Algemene informatie
- voorgerecht of als salade bij hoofdgerecht
- bereiden 30 minuten
- 4 personen
Benodigdheden
- mooie schaal
Tips
In plaats van eendenborstfilet kun je ook geitenkaas gebruiken. Voeg dan wat geroosterde pijnboompitten toe. Smakelijk eten !Bron: tijdschrift