Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Alfalfa (Medicago sativa)


Deze plant is geschikt voor gebruik in een pot.

Binnen in bakjes kunt u het hele jaar door zaaien en oogsten

Zaaitabel / teeltkalender alfalfa


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Alfalfa
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Recepten met alfalfa

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met alfalfa als ingredient. Heb jij een recept voor alfalfa?

Deel jouw recept


Sluiten

Bio Knip & Eet - Alfalfa


€ 2.79
Stuks / verpakking: 80000

Biologisch geteelde zaden. Wordt wel de ‘Koning onder de spruitgroente’ genoemd. Alfalfa bevat namelijk, naast een hoog gehalte aan proteïne en carotine, de vitaminen C, D, K, E, B12. De spruiten zijn erg mild van smaak en worden vaak gebruikt als garnering bij vlees of vis en als toevoeging bij salades. Alfalfa is ook heerlijk bij een sandwich kaas of ei en tomaat. Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een donkere ruimte met een normale kamertemperatuur (20-22°C). Ververs iedere dag het water. Na 5 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.


Koop nu voor slechts € 2.79!

Bio Knip & Eet - Alfalfa