Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Watermeloen (Citrillus vulgaris)


100 x 50

zon

matig

1 cm

Watermeloen is lid van de komkommerfamilie. Hij staat graag beschut. Een rijpe meloen kun je in de koelkast ongeveeer 2 weken bewaren. Een onrijpe meloen kun je op de fruitschaal, daar rijpt hij nog door.

Zaaitabel / teeltkalender watermeloen


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Watermeloen
z

p

ow = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Recepten met watermeloen

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met watermeloen als ingredient. Heb jij een recept voor watermeloen ?

Deel jouw recept


Sluiten

Watermeloen Crimson Sweet EKO


€ 3.49
Stuks / verpakking: 35

Biologisch geteelde zaden. Deze prachtige watermeloen met z’n donkergroene strepen staat bekend om z’n geweldige smaak en hoog suikergehalte. Goed resistent tegen ziekten en met warme zomers redelijk buiten te telen. In midden/noord-Europa is teelt in de koude kas uiteraard veel zekerder voor een goed resultaat. Evt. dan helpen met bestuiving. Kan vruchten geven van meer dan 10 kg. Toppen na 4 echte bladeren om de plant de kans te geven  flinke vruchten te geven.


Koop nu voor slechts € 3.49!

Watermeloen Crimson Sweet EKO

Sluiten

Watermeloen Sugar Baby


€ 1.49
Stuks / verpakking: 35

Een heerlijke watermeloen, die ook in de Benelux in de kas uitstekend kan worden geteeld. In de vollegrond alleen mogelijk bij zeer warme zomers. Het rode vruchtvlees van de ca. 4 kg zware vruchten is heerlijk fris van smaak. Geschikt voor zowel vlakteelt in de kas als aan draad. Zaaien per 2 zaden in een pot van 12 cm. Uitplanten in de kas. Toppen na 4 echte bladeren.


Koop nu voor slechts € 1.49!

Watermeloen Sugar Baby

Sluiten

Bio Watermeloen Crimson Sweet


€ 2.79
Stuks / verpakking: 20

Zaaien vanaf maart, binnenshuis in bloempotten. Vanaf april tot half mei in de bak of tunnel zetten. De planten groeien fors. Verwijder alle zijranken van de eerste 80 cm hoofdstengel. Doe dit als de zijranken ca. 10 cm lang zijn. Top de overblijvende zijranken op het eerste blad. Doe dit ook met nieuwe zijranken die regelmatig uit de oksels van de getopte zijranken groeien. De bovenste zijranken tot zo’n 1,25 meter laten doorgroeien, dan deze ook toppen. De bloemen moeten door insecten bestoven worden, anders krijgt u geen vruchtzetting. Dus de bak of tunnel moet bij goed weer open staan.


Koop nu voor slechts € 2.79!

Bio Watermeloen Crimson Sweet