Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Bieslook (Allium Schoenoprasum)


half schaduw

matig

Bieslook is lid van de lookfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. Eenmaal geknipt kun je bieslook, gewikkeld in een natte doek, 1 tot 2 dagen bewaren

Zaaitabel / teeltkalender bieslook


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Bieslook
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor bieslook

  • Pijpgras

Recepten met bieslook

Rijstsalade met smallook (bieslook) Rijstsalade met smallook (bieslook)


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Bieslook Fijne


€ 1.49
Stuks / verpakking: 700

Ver voor de jaartelling gebruikte men al bieslook. Het blad is opgerold en hol. Het blad, maar ook de bloemen, zijn door de pittige uiensmaak zeer geliefd in diverse gerechten. Liefst vers gebruiken. Zaaien in de volle grond op regels. Zodra goed hanteerbaar op plek van bestemming uitplanten. Doet het ook uitstekend op potten. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek.


Koop nu voor slechts € 1.49!

Bieslook Fijne

Sluiten

Bieslook Grofbladig EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 750

Staro is een donkergroene, grofbladige bieslook met een zeer gezonde groei. Geschikt voor teelt onder glas, in vollegrond of in een pot binnenshuis. Ver voor de jaartelling gebruikte men al bieslook. Het blad is opgerold en hol. Het blad, maar ook de bloemen, zijn door de pittige uiensmaak zeer geliefd in diverse gerechten. Liefst vers gebruiken. Zaaien in de volle grond op regels. Zodra goed hanteerbaar op plek van bestemming uitplanten. Doet het ook uitstekend op potten. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Bieslook Grofbladig EKO

Sluiten

Bieslook Chinese (Allium tuberosum)


€ 1.99
Stuks / verpakking: 220

Chinese bieslook (Chin Suan) heeft een grasachtig plat blad met mooie witte bloemen en heeft een milde knoflooksmaak waardoor het kan dienen als vervanger van knoflook. Dit look kan meegekookt worden in gerechten, wat met gewone bieslook niet kan. Zaaien onder glas en zodra hanteerbaar uitplanten. Groeit traag. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek. Doet het ook uitstekend op potten.


40 - 60 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 1.99!

Bieslook Chinese (Allium tuberosum)

Sluiten

Biologische zaden Bieslook


€ 2.59
Stuks / verpakking: 700

In de herfst enkele planten uit de tuin in een pot zetten, blad afknippen en binnenshuis laten groeien. Vanaf maart tot augustus buiten in regeltjes of in bloempotten.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.59!

Biologische zaden Bieslook