Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Bieslook (Allium Schoenoprasum)


half schaduw

matig

Bieslook is lid van de lookfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. Eenmaal geknipt kun je bieslook, gewikkeld in een natte doek, 1 tot 2 dagen bewaren

Zaaitabel / teeltkalender bieslook


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Bieslook
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor bieslook

  • Pijpgras

Recepten met bieslook

Rijstsalade met smallook (bieslook) Rijstsalade met smallook (bieslook)


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Bieslook Grofbladig EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 750

Staro is een donkergroene, grofbladige bieslook met een zeer gezonde groei. Geschikt voor teelt onder glas, in vollegrond of in een pot binnenshuis. Ver voor de jaartelling gebruikte men al bieslook. Het blad is opgerold en hol. Het blad, maar ook de bloemen, zijn door de pittige uiensmaak zeer geliefd in diverse gerechten. Liefst vers gebruiken. Zaaien in de volle grond op regels. Zodra goed hanteerbaar op plek van bestemming uitplanten. Doet het ook uitstekend op potten. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Bieslook Grofbladig EKO

Sluiten

Xotica Chinese Bieslook


€ 2.59
Stuks / verpakking: 750

Chinese Bieslook (Allium tuberosum) heeft een zachte knoflook smaak en wordt gebruikt in salades, soepen, bij vis en omelet. Zaaien vanaf midden maart tot augustus in regeltjes of binnenshuis het gehele jaar rond in bijv. een bloempot. Om de bladgroei in het tweede jaar te bevorderen, moeten de bloemstengels worden verwijderd.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.59!

Xotica Chinese Bieslook

Sluiten

Biologische zaden Bieslook


€ 2.59
Stuks / verpakking: 700

In de herfst enkele planten uit de tuin in een pot zetten, blad afknippen en binnenshuis laten groeien. Vanaf maart tot augustus buiten in regeltjes of in bloempotten.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.59!

Biologische zaden Bieslook

Sluiten

Bieslook Fijne


€ 1.49
Stuks / verpakking: 700

Ver voor de jaartelling gebruikte men al bieslook. Het blad is opgerold en hol. Het blad, maar ook de bloemen, zijn door de pittige uiensmaak zeer geliefd in diverse gerechten. Liefst vers gebruiken. Zaaien in de volle grond op regels. Zodra goed hanteerbaar op plek van bestemming uitplanten. Doet het ook uitstekend op potten. Planten op een kalkrijke, goed bemeste, vochtige grond. Kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek.


Koop nu voor slechts € 1.49!

Bieslook Fijne