Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Bosui (Allium cepa L. Alliaceae.)


15 x 20

half schaduw

matig

0,5 - 1,5 cm

Bosui is lid van de lookfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. Op een koele, donkere plaats blijft bosui ongeveer 1 week goed. Met de voetjes in een kopje water blijft bosui enkele weken goed.

Zaaitabel / teeltkalender bosui


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Bosui
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor bosui

  • Lenteui
  • Stengelui
  • Voorjaarsui

Sluiten

Stengelui Ishikura Lange Witte


€ 1.99
Stuks / verpakking: 550

Vormt een vrij lange witte schacht met stevig en pijpvormig uienblad. Een verrassend fijne smaak passend bij exotische gerechten. Bij voorkeur zaaien onder glas of buiten op zaaibed tot half mei. Dun zaaien, zaad goed afdekken en als de planten op potlooddikte zijn uitplanten in een plantgat van 18 cm diep. De plant met de wortels op de bodem van het plantgat laten zakken en een beetje water geven. Het plantgat vult zichzelf als de plant gaat groeien.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Stengelui Ishikura Lange Witte

Sluiten

Bosui White Lisbon ZAADLINT


€ 3.49
Stuks / verpakking: 1

Zaadlint / zaailint / zaadband / zaadtape is gemakkelijk en snel. Gemaakt van papier dat zichzelf in de grond oplost. Leg de zaadlint op een vlak zaaibed, maak ze nat en bedek met ca. 0,5 cm aarde. Daarna licht vochtig houden. Witte, ovaalronde bosuitjes en rechtopstaand donkergroen blad. De uitjes zijn lang houdbaar. Rauw gebruiken in bijv. uw salades. Ui is een echte donkerkiemer. De grond continu vochtig houden. Na opkomst niet al teveel uitdunnen. De grond licht bemesten, bij voorkeur met compost. Oogsten kan al in de vroege zomer. Lengte zaailint 5m.


Koop nu voor slechts € 3.49!

Bosui White Lisbon ZAADLINT

Sluiten

Rode Bosui Purplette


€ 2.49
Stuks / verpakking: 200

Glimmend paarse, ovaalronde bosuitjes met heerlijke smaak. De uitjes zijn lang houdbaar. Rauw te gebruiken in bijv. uw salades. Dun zaaien direkt in de vollegrond op regels en het zaad goed afdekken. Ui is een echte donkerkiemer. De grond continu vochtig houden. Na opkomst niet al teveel uitdunnen. De grond licht bemesten, bij voorkeur met kompost. Oogsten kan al in de vroege zomer. Evt. laten doorgroeien voor een pastelkleurige grote ui. "


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Rode Bosui Purplette