Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Knoflook (Allium sativum)


25 x 10

90

zon

matig

3 cm (ongeveer 1 teentje diep)

Knoflook is lid van de lookfamilie. Afhankelijk van het ras is verse knoflook op een droge donkere plek zeker 6 maanden houdbaar

"Wanneer je de tenen van de knoflook plant, kun je in het voorjaar / de zomer oogsten. Wanneer je de zaden van de knoflook zaait gaat er een extra jaar overheen.

Knoflook die in het najaar geplant wordt is winterhard en lijken grotere tenen op te leveren dan knoflook die in het voorjaar geplant wordt.
Bij het oogsten kan de hele plant de grond uit."

Zaaitabel / teeltkalender knoflook


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Knoflook
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor knoflook

  • Knuiflook
Knoflook Knoflook

Recepten met knoflook

Citroen-knoflookboter Citroen-knoflookboter
Pistoletjes met koriander-knoflookboter Pistoletjes met koriander-knoflookboter


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Knoflook Roze


€ 3.99
Stuks / verpakking: 3

Knoflook: Druk met de vinger in het midden van de bol zodat de teentjes los gaan zitten. Plant de teentjes elk apart met de neuzen naar boven, ongeveer 3 cm diep, op een afstand van 10 cm en een regelafstand van 25 cm. De neuzen moeten zichtbaar blijven. Planttijd november-april. Houdt de grond vochtig maar niet nat. Bemesting drie maal per seizoen. Knoflook geeft de voorkeur aan een zonnige plaats. Na 4-5 maanden, wanneer de punten geel worden, stoppen met water geven, daarna twee weken wachten voordat met de oogst kan worden begonnen. Laat twee weken drogen en knip dan het loof op ongeveer 3 cm boven de bol af. De knoflook-bollen kunnen 6 maanden droog bewaard worden, alvorens in de keuken of voor wederopplant gebruikt te worden. Binnen cultuur: Volg dezelfde instructies als voor de buitencultuur, behalve plant 3 teentjes in 15 cm pot.


Koop nu voor slechts € 3.99!

Knoflook Roze

Sluiten

Knoflook (Allium sativum)


€ 3.99
Stuks / verpakking: 3

Knoflook (Allium sativum) kweken is zeer eenvoudig. Uit elk teentje knoflook groeit een nieuwe knoflook bol! Druk met de vinger in het midden van de bol zodat de teentjes los gaan zitten. Plant de teentjes elk apart met de neuzen naar boven, ongeveer 3 cm diep, op een afstand van 10 cm en een regelafstand van 25 cm. De neuzen moeten zichtbaar blijven. Planttijd is november/april. Houdt de grond vochtig maar niet nat. Bemesting drie maal per seizoen.


Koop nu voor slechts € 3.99!

Knoflook (Allium sativum)

Sluiten

Knoflook


€ 6.99
Stuks / verpakking: 4

Pel de knoflookbollen en plant de teentjes (2,5 x 10 cm) op een diepte van ongeveer 5 cm. Knoflook vraagt een losgemaakte humusrijke grond. Tijdens de teelt hoeft u nauwelijks of niet bij te mesten. Kunnen in februari-maart geplant worden.


Koop nu voor slechts € 6.99!

Knoflook