Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Peul (Pisum sativum)


10 x 50

75

half schaduw

3 - 4 cm

Peul is lid van de vlinderbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. In de groenten la van de koelkast kun je peultjes ongeveer 3 dagen bewaren. Je kunt peul invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 2 min. te blancheren.

Peulen staan erg leuk om het hek van een balkon.
Om het uitkomen van het zaad te versnellen kun je het zaad een nacht in lauw water leggen.

Peul kun je koken of (roer)bakken

Zaaitabel / teeltkalender peul


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Peul
z

p

o
k
-
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor peul

  • Sluimerwt
  • Sugar pea
Capucijner bloem en jonge peul Capucijner bloem e...

Recepten met peul

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met peul als ingredient. Heb jij een recept voor peul?

Deel jouw recept


Sluiten

Peul Delikett


€ 3.99
Stuks / verpakking: 100

Tuindersoort. Een kreukzadige Sugar Snap type van 90 cm hoog, waarvan niet alleen de dikwandige peulen, maar ook de zoete erwten lekker zijn om te eten. Aan gaas telen en tijdig aanbinden. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt.


Koop nu voor slechts € 3.99!

Peul Delikett

Sluiten

Peul Norli EKO


€ 4.99
Stuks / verpakking: 325

Biologisch geteelde zaden. Een rondzadige peul van 50 cm hoog, die met een overvloed aan witte bloemen niet zou misstaan in de siertuin. Produceert een grote oogst van blijvend malse peulen zonder vlies. Regelmatig plukken. Kan zonder gaas geteeld worden. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt.


Koop nu voor slechts € 4.99!

Peul Norli EKO

Sluiten

Peul Heraut


€ 2.99
Stuks / verpakking: 100

Verbeterde Vroege Hendriks". Een zeer vroege, rondzadige peul van 120 cm hoog, die lichte vorst verdraagt en mooie lichtgroene, malse peulen produceert. Regelmatig plukken. Aan gaas telen en tijdig aanbinden. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt."


Koop nu voor slechts € 2.99!

Peul Heraut

Sluiten

Peul Vroege Hendriks


€ 2.99
Stuks / verpakking: 100

Oud betrouwbaar soort. Een middelvroege, rondzadige peul van 120 cm hoog, die lichte vorst verdraagt en lichtgroene malse peulen produceert. Regelmatig plukken bij dit nogal forse gewas. Aan gaas telen en tijdig aanbinden. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Peul Vroege Hendriks