Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Tuinboon (Vicia faba)


40 x 60

zon

5 cm

Tuinboon is lid van de vlinderbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. In de peul kun je tuinbonen in de koelkast ongeveer 1 week bewaren. Reeds gedopte bonen zijn 2 tot 3 dagen in de koelkast houdbaar Tuinboon kun je koken of rauw eten

Zaaitabel / teeltkalender tuinboon


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Tuinboon
z

p

o
w
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor tuinboon

  • Paardeboon
  • Labboon

Recepten met tuinboon

Frisse tuinboon Frisse tuinboon


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Tuinboon Driemaal Wit


€ 2.99
Stuks / verpakking: 45

Witzadig, witbloeiend en blankblijvend na het koken. Fijnzadiger en wat later in oogst dan Witkiem. Jonge tuinbonen smaken het lekkerst. Bij vorming van de onderste peulen, de top uit de plant breken om luisaantasting te beperken. Voorzaaien onder glas in potjes voor een vroege oogst. In de vollegrond zaaien voor latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een boon. Planten zijn goed bestand tegen kou. Het is een stamboon, dus ondersteuning is niet nodig.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Tuinboon Driemaal Wit

Sluiten

Tuinboon Witkiem


€ 2.99
Stuks / verpakking: 45

Bontbloeiend, rijkdragend en ook bruinkokend, waardoor men de duidelijke tuinboonsmaak krijgt. Grofzadiger en vroeger dan Driemaal Wit. Jonge tuinbonen smaken het lekkerst. Bij vorming van de onderste peulen, de top uit de plant breken om luisaantasting te beperken. Voorzaaien onder glas in potjes voor een vroege oogst. In de vollegrond zaaien voor latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een boon. Planten zijn goed bestand tegen kou. Het is een stamboon, dus ondersteuning is niet nodig.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Tuinboon Witkiem

Sluiten

Tuinboon Witkiem Vroma


€ 3.99
Stuks / verpakking: 40

Verbeterde Witkiem met een zeer gelijkmatige zetting. Gezond, zeer vroeg en grote oogst. Bontbloeiend, bruinkokend, waardoor men die duidelijke tuinboonsmaak krijgt. Jonge tuinbonen zijn het lekkerst. Bij vorming van de onderste peulen, de top uit de plant breken om luisaantasting te beperken. Voorzaaien onder glas in potjes voor een vroege oogst. In de vollegrond zaaien voor latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een boon. Planten zijn goed bestand tegen kou. Het is een stamboon, dus ondersteuning is niet nodig.


Koop nu voor slechts € 3.99!

Tuinboon Witkiem Vroma

Sluiten

Tuinboon Driemaal Wit Listra


€ 3.99
Stuks / verpakking: 40

Verbeterde Driemaal Wit met een zeer gelijkmatig zetting. Gezonde plant, witzadig, witbloeiend en blankblijvend na het koken. Jonge tuinbonen smaken het lekkerst. Bij vorming van de onderste peulen, de top uit de plant breken om luisaantasting te beperken. Voorzaaien onder glas in potjes voor een vroege oogst. In de vollegrond zaaien voor latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een boon. Planten zijn goed bestand tegen kou. Het is een stamboon, dus ondersteuning is niet nodig.


Koop nu voor slechts € 3.99!

Tuinboon Driemaal Wit Listra