Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Erwt (Pisum sativum)


60 x 10

zon

1 - 1,5 cm

Erwt is lid van de vlinderbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. Hij staat graag beschut. In de peul kun je erwten in de koelkast ongeveer 1 week bewaren. Reeds gedopte erwten zijn 1 a 2 dagen in de koelkast houdbaar

Erwten staan erg leuk om het hek van een balkon. Oogsten kan wanneer een vrucht rijp is, vaak bevordert het plukken van rijpe vruchten nieuwe vruchtaanmaak.

Zaaitabel / teeltkalender erwt


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Erwt
z

p

o
k
-
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor erwt

  • Doperwten

Sluiten

Erwt Kreukzadig Kelvedon Wonder


€ 2.99
Stuks / verpakking: 350

Een middelvroege, half hoge (60 cm), kreukzadige doperwt. Kan evt. zonder gaas worden geteeld. Deze doperwt geeft een grote oogst van kromme peulen. Geeft de bekende zoete doperwtensmaak en is zeer geschikt voor de vriezer. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Erwt Kreukzadig Kelvedon Wonder

Sluiten

Erwt Rondzadig Eminent


€ 2.99
Stuks / verpakking: 300

Een vroege, rond- en groenzadige, 50 cm hoge stamerwt met de typische doperwtsmaak, die wat minder zoet is. Goed bestand tegen kou. Kan zonder gaas geteeld worden. Uitstekende inmaaksoort en goed in de vriezer. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Erwt Rondzadig Eminent

Sluiten

Erwt Rondzadig Mechelse Krombek


€ 2.99
Stuks / verpakking: 300

Een vrij late, rond- en groenzadige, 140 cm hoge rijserwt met de typische doperwtsmaak, die wat minder zoet is. Goed bestand tegen kou. Aan gaas telen en tijdig aanbinden. Uitstekende inmaaksoort en goed in de vriezer. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten afharden en eind maart uitplanten. In de volle grond op regels zaaien voor een latere oogst op regels van 40 cm met om de 10 cm een erwt.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Erwt Rondzadig Mechelse Krombek