Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Romige bosuitjessoep

Ingredienten

  • 1 eetlepel boter
  • 250 g aardappels kruimig, in blokjes
  • 4 zakjes bosuitjes (a 3 stuks), in ringetjes
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 125 ml slagroom
  • 1 theelepel nootmuskaat, gemalen
  • 2 eetlepels verse peterselie plat (schaaltje a 20 g), fijngesneden

Bereiding

Smelt de boter in een soeppan en bak de aardappelblokjes met het wit van de bosui en de helft van het groen van de bosui 3-4 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe en kook de soep in 10-15 minuten gaar. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout, (versgemalen) peper en de nootmuskaat. Serveer de soep in kommen en bestrooi met het groen van de bosui en de peterselie.
Romige bosuitjessoep

Algemene informatie

  • bijgerecht
  • bereiden 25 minuten
  • 4 personen


Benodigdheden

  • staafmixer


Tips

Deze soep vormt samen met een salade van kropsla met gepocheerd ei een volwaardige maaltijd.

Bron: Albert Heijn