Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Stamppot met doperwtjes en munt

Ingredienten

  • 1 kg aardappels (kruimig)
  • zout
  • 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g)
  • 1 zakje verse munt (à 15 g)
  • 3 pakjes gepaneerde geitenkaas (à 25 g per pakje)
  • 1 dl melk
  • 35 g boter of margarine
  • (versgemalen) peper

Bereiding

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In ruime pan aardappels in water met zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan doperwten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. 4 Topjes van munt achterhouden en rest van blaadjes fijnhakken. Geitenkaasjes bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Aardappels en erwten afgieten. In magnetron of pan melk verhitten. Met pureestamper aardappels fijnmaken. Melk en 25 g boter erdoor scheppen. Doperwten en munt erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en hierop steeds 3 geitenkaasjes leggen. Garneren met achtergehouden munt.
Stamppot met doperwtjes en munt

Algemene informatie

  • hoofdgerecht
  • bereiden 35 minuten
  • 4 personen


Bron: Albert Heijn