Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Citroenmelisse (Melissa officinales)


25 x 25

half schaduw

0,5 - 1 cm

Citroenmelisse is lid van de lipbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. Met de voetjes in een kopje water blijft citroenmelisse een paar dagen houdbaar

Deze prachtige bloem geeft kleur aan een moestuin, is heerlijk in salades, sausen en vlees -of visgerechten. De blaadjes zijn van voorjaar tot najaar plukbaar.

Citroenmelisse kun je (roer)bakken of rauw eten

Zaaitabel / teeltkalender citroenmelisse


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Citroenmelisse
z

p

o
k
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor citroenmelisse

  • Bijenkruid
  • Citroenkruid
  • Balsem
  • Apiastrum
  • Bijenblad
  • Hartelust
  • Honingkruid
  • Melis
  • Vrouwenkruid
  • Vrouwenkruidmelis

Recepten met citroenmelisse

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met citroenmelisse als ingredient. Heb jij een recept voor citroenmelisse?

Deel jouw recept


Sluiten

Hysop, ademkruid, bijenkruid EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 220

Biologisch geteelde zaden. Hysop (Heilige plant) is een van de oudste kruiden en werd vroeger gebruikt om heilige gebouwen te reinigen. Hysopthee wordt gebruikt bij luchtwegontstekingen en buikkramp. U plukt de blaadjes en jonge, witte uitlopers. Als keukenkruid past het goed in salades, soepen, sauzen. Zeer aromatische plant en een prima bijen/vlindertrekker. Olie uit de groene blaadjes is grondstof voor parfum en likeur (Chartreuse). Hysop houdt ook de slakken op afstand.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Hysop, ademkruid, bijenkruid EKO

Sluiten

Citroenmelisse Citro Quick


€ 1.99
Stuks / verpakking: 150

Citroenmelisse werd medicinaal al tweeduizend jaar geleden door de Grieken gebruikt en is vernoemd naar de honingbij (Melissa in het Grieks). Een echte bijenplant, waarbij het blad bij kneuzing een zacht citroenachtige geur afgeeft en ook de smaak op citroen lijkt. Heerlijk in thee en o.a. vis en salades. Bij voorkeur vers blad gebruiken. Zaaien onder glas of in de vollegrond op zaaibed, verspenen en later uitplanten. Doet het uitstekend in potten of kuipen.


40 - 60 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 1.99!

Citroenmelisse Citro Quick

Sluiten

Citroenmelisse Citrina EKO


€ 1.89
Stuks / verpakking: 400

Biologisch geteelde zaden. Citroenmelisse werd medicinaal al tweeduizend jaar geleden door de Grieken gebruikt en is vernoemd naar de honingbij (Melissa in het Grieks). Een echte bijenplant, waarbij het blad bij kneuzing een zacht citroenachtige geur afgeeft en ook de smaak op citroen lijkt. Heerlijk in thee en o.a. vis en salades. Bij voorkeur vers blad gebruiken. Zaaien onder glas of in de vollegrond op zaaibed, verspenen en later uitplanten. Doet het uitstekend in potten of kuipen.


40 - 60 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 1.89!

Citroenmelisse Citrina EKO

Sluiten

Citroenmelisse (Potplant)


€ 3.99
Stuks / verpakking: 1

Citroenmelisse werd medicinaal al tweeduizend jaar geleden door de Grieken gebruikt en is vernoemd naar de honingbij (Melissa in het Grieks). Een echte bijenplant, waarbij het blad bij kneuzing een zacht citroenachtige geur afgeeft en ook de smaak op citroen lijkt. Heerlijk in thee en o.a. vis en salades. Bij voorkeur vers blad gebruiken. Doet het uitstekend in potten of kuipen.Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 13 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking van ongeveer 10x10x30 cm groot. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.


40 - 60 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 3.99!

Citroenmelisse (Potplant)