Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Maggiplant (Levisticum officinale)


45 x 60

half schaduw

matig

1 cm

Maggiplant is lid van de schermbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot.

Een maggiplant groeit goed in de zon of halfschaduw. Hij kan tot 2 meter uitgroeien en past daarom goed achterin een kruidentuin. Ook op het balkon gedijt hij goed, hij zal daar echter minder hoog worden. Let wel op dat de pot breed genoeg is (ongeveer 24 cm)

Vanwege zijn vraag om humusrijke grond is het verstandig hem elke 8 jaar te verplaatsen.

Zaaitabel / teeltkalender maggiplant


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Maggiplant
z

p

o
g
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor maggiplant

  • Lavas
  • Maggikruid
  • Maggiplanten

Recepten met maggiplant

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met maggiplant als ingredient. Heb jij een recept voor maggiplant?

Deel jouw recept


Sluiten

Lavas, Maggiplant EKO - Levisticum Officinalis


€ 2.49
Stuks / verpakking: 130

Lavas, Maggiplant EKO - Levisticum Officinalis. Biologisch geteelde zaden. De verse blaadjes geven een pittige selderij-smaak aan soep, saus, roereieren, spinazie, wortelen en aardappelen. Versnipperd geeft het aan salades een fijne aromatische en pittige smaak. Bij rund- en lamsvlees is lavas een belangrijke smaakmaker en bovendien zijn deze gerechten dan beter verteerbaar. Zaai lavas onder glas in een zaaibakje. De ontkieming is nogal onregelmatig, dus gooi het zaaimedium niet te snel weg. Sluis Garden zaden.Biologisch geteelde zaden * Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode, welke is vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL – nummer 026035 / NL-BIO-01


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Lavas, Maggiplant EKO - Levisticum Officinalis

Sluiten

Lavas â" Maggiplant - Maggikruid (Potplant)


€ 3.99
Stuks / verpakking: 1

Lavas (Levisticum officinale), oftewel de Maggiplant, is een heerlijke kruid dat u in vele gerechten kunt verwerken. Plant uw Maggiplanten direct na aankoop op een beschutte plek in uw tuin. De plant verlangt zeer voedzame grond en heeft veel water nodig. Maggikruid is ook zeer geschikt als pot of kuipplant en heeft verder weinig verzorging nodig. Vanaf het tweede jaar na aanplant kunt u naar hartenlust oogsten.Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 13 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking van ongeveer 10x10x30 cm groot. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 3.99!

Lavas â" Maggiplant - Maggikruid (Potplant)