Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Tijm (Thymus)


20

zon

winterhard

Deze plant is geschikt voor gebruik in een pot.

Tijm is winterhard maar als het echt heel hard vriest wordt geadviseerd hem in een pot binnen te bewaren. Je kunt tijm stekken tot nieuwe plantjes als de plant een jaar oud is. Van de jonge takjes kun je zowel de takjes als de blaadjes eten. Wanneer de takjes verhoud zijn (na een jaar) dan kun je van die takjes alleen de blaadjes nog eten.

Heb je veel tijm in de tuin? Gooi het in de diepvries dan kun je het hele jaar tijm gebruiken in je eten!

Zaaitabel / teeltkalender tijm


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Tijm
z

p

o
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Recepten met tijm

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met tijm als ingredient. Heb jij een recept voor tijm?

Deel jouw recept


Sluiten

Wilde tijm


€ 3.99
Stuks / verpakking: 1

Kruiptijm of wilde tijm (Thymus serpyllum) is een groenblijvende plant met bijzonder mooie donkergroene aromatische blaadjes. Kruiptijm is een onderhoudsvriendelijke plant met mooie paarse bloemetjes. Deze plant is een uitstekende keus voor droge, zonnige tuinen, moestuinen of de rotstuin. Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 13 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking van ongeveer 10x10x30 cm groot. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 3.99!

Wilde tijm

Sluiten

Thymus praecox Purple Beauty - Tijm


€ 3.99
Stuks / verpakking: 1

Thymus praecox 'Purple Beauty' is een groenblijvende plant met bijzonder mooie donkergroene aromatische blaadjes. Thymus praecox 'Purple Beauty' is een onderhoudsvriendelijke plant met mooie paarse bloemetjes. Deze plant is een uitstekende keus voor droge, zonnige tuinen, moestuinen of de rotstuin. Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 13 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking van ongeveer 10x10x30 cm groot. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 3.99!

Thymus praecox Purple Beauty - Tijm

Sluiten

Tijm Winter


€ 2.49
Stuks / verpakking: 750

Biologisch geteelde zaden. Tijm Duitse Winter bloeit in de volgende jaren in mei en juni met lila of roze, soms witte bloemen. Tijm heeft een verwarmende werking, is zeer aromatisch en ondersteunt de vertering van voedsel. Blaadjes en takjes kunnen meegestoofd worden bij vleesgerechten en meegekookt bij zware groenten. Gedroogd behoudt tijm ook z'n sterke aroma. Wil graag een zonnige, droge en kalkrijke standplaats. Wintertijm is duidelijk beter bestand tegen lichte vorst dan zomertijm.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Tijm Winter

Sluiten

Tijm Charm, sinaasappel/citroen tijm


€ 2.49
Stuks / verpakking: 700

Tijm Charm, sinaasappel/citroen tijm - Thymus x citriodorus fragrantissimus. Charm is een bijzonder aromatische plant. De geur varieert van citroen tot sinaasappel, lekker fris van smaak en maakt uw gerecht tot een nieuwe attractie. Charm bloeit in het 2e jaar, maar het gewas is al in het 1e jaar in ruime mate beschikbaar. Doet ook prima in een pot. Blaadjes en takjes kunnen meegestoofd worden bij vleesgerechten en bij zware groenten. Gedroogd behoudt tijm charm ook z’n sterke aroma. Wil graag een zonnige, droge en kalkrijke standplaats.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Tijm Charm, sinaasappel/citroen tijm