Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Ananaskers (Physalis peruviana)


50 x 50

50 - 80

zon

weinig

0,5 cm

Ananaskers is lid van de nachtschadefamilie. Bewaar ananaskers op een koele donkere plaats, het liefste buiten de koelkast.

De ananaskers kunnen alleen staan omdat ze zelf bestuivend zijn. Het is een lage, struikvormige plant. Zolang de kelk intact blijft kun je de vrucht 2 tot 3 maanden bewaren.

Zaaitabel / teeltkalender ananaskers


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Ananaskers
z

p

o
w
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor ananaskers

  • Alkekenge
  • Goudbes
  • Jodenkers
  • Kaapse kruisbes
  • Lampionvrucht
  • Physalis
Ananaskers Ananaskers

Recepten met ananaskers

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met ananaskers als ingredient. Heb jij een recept voor ananaskers?

Deel jouw recept


Sluiten

Physalis Alkekengi Franchetii â" Lampionplant


€ 3.99
Stuks / verpakking: 1

Lampionplant Winter Cherrie (Physalis Francheti). De bloemen zijn crèmekleurig wit, maar niet echt opvallend. De zaaddozen daarentegen zijn vlammend oranjerode, papierachtige lampionnetjes met felgekleurde bessen. Ze blijven lang goed aan de plant en kunnen uitstekend worden gedroogd. Mooi in droogboeketten. Deze plant wordt aan u geleverd als potplant. De diameter van de pot varieert tussen de 9 cm en 17 cm in doorsnede. Dit is afhankelijk van het beschikbare aanbod. De plant wordt aan u geleverd in een speciale beschermende verpakking. De daadwerkelijke afleverhoogte van de plant zelf varieert gedurende het seizoen. Wij garanderen sterke en gezonde planten die direct in bloei zullen komen.


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 3.99!

Physalis Alkekengi Franchetii â" Lampionplant

Sluiten

Ananaskers SunFruit


€ 2.49
Stuks / verpakking: 400

Een oranjegele bes, lekker fris zoet/zuur van smaak en vol vitamine C. Als de lampion grauw van kleur wordt vindt u binnen in de geeloranje bes. Geeft al heel vroeg vruchten en daardoor, zelfs in de slechtste zomer, toch veel smakelijke bessen per plant. Laat de vruchten indien rijp op de grond vallen. De lampion beschermt de vrucht enige tijd. Voorzaaien onder glas en na opkomst verspenen, afharden en uitplanten, bij voorkeur op een wat beschutte, warme plek.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Ananaskers SunFruit

Sluiten

Physalis Franchetti Winter Cherrie - Lampionplant


€ 1.99
Stuks / verpakking: 150

Lampionplant Winter Cherrie (Physalis Francheti). De bloemen zijn crèmekleurig wit, maar niet echt opvallend. De zaaddozen daarentegen zijn vlammend oranjerode, papierachtige lampionnetjes met felgekleurde bessen. Ze blijven lang goed aan de plant en kunnen uitstekend worden gedroogd. Mooi in droogboeketten. Zaaien in de volle grond op een zaaibed. Vervolgens uitdunnen of uitplanten bij voorkeur in een afgesloten bak of pot, want de plant kan nogal woekeren.


60 cm en groter

schaduw


Koop nu voor slechts € 1.99!

Physalis Franchetti Winter Cherrie - Lampionplant