Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Aardappel (Solanum Tuberosum)


50 x 50

half schaduw

matig

Aardappel is lid van de nachtschadefamilie en geschikt voor gebruik in een pot.

In een grote pot van ongeveer 40 cm kun je aardappels in laagjes planten. Vul de pot tot ongeveer 20 cm met grond en plant hierin 1 aardappel. Wanneer deze plant ongeveer 10 cm hoog is, vul je de pot aan zodat de plant net onder de grond verdwijnt. Plant hierin een nieuwe aardappel. Dit kun je herhalen totdat de pot vol is. Als de planten afsterven zijn de aardappels klaar om te oogsten.

Zaaitabel / teeltkalender aardappel


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Aardappel
z

p

o
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor aardappel

  • Pootaardappel
Aardappelpot. Aardappelpot.

Recepten met aardappel

Aardappel met rozemarijn Aardappel met rozemarijn


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Anti-spruit Aardappel Neo-stop 250 gr. - Luxan


€ 17.99
Stuks / verpakking: 1

Anti-spruit Neo-stop 0,5% DP wordt toegepast om het kiemen van aardappelen tijdens de winteropslag te voorkomen. Toepassen voordat de aardappelen beginnen te kiemen. Niet vaker dan eenmaal behandelen. Kiemremming aardappel. Dosering: 250 g. voor 125 kg.


Koop nu voor slechts € 17.99!

Anti-spruit Aardappel Neo-stop 250 gr. - Luxan

Sluiten

Green Basics Aardappel pot 33 cm - Elho


€ 13.99
Stuks / verpakking: 1

Me de aardappelpot uit de elho collectie kun je gemakkelijk op een kleinschalige manier je eigen aardappelen kweken. De pot bestaat uit een binnen- en buitenpot. Plaats de pootaardappelen in de binnenpot en volg je de ontwikkeling van de groei door de binnenpot omhoog te tillen. Zijn je aardappelen groot genoeg, oogst ze dan makkelijk door de binnenpot eruit te halen. Bij een goede verzorging blijf de plant continue nieuwe aardappelen geven, tot aan de eerste vorst in het najaar. De pot zorgt er daarnaast voor dat schimmels en ziektes niet in uw tuinaarde komen en dat u jaar in jaar uit aardappelen kunt kweken. Alle producten uit de green basics collectie zijn gemaakt van gerecycled kunstof. De Uv-filter zorgt er voor dat de kleur van de pot niet gaat vervagen wanneer u hem in de zon zet. De pot is licht in gewicht en wanneer hij per ongeluk omvalt, geen probleem de pot kan tegen een stootje. Groote: 32.3 x 25.7 cm Gewicht: 682 g Kleur: living black Gemaakt met gerecycled plastic Garantie: 2 jaar


Koop nu voor slechts € 13.99!

Green Basics Aardappel pot 33 cm - Elho

Sluiten

Dore aardappel 1 kg


€ 6.99
Stuks / verpakking: 1

Pootaardappel Dore is een vroege, kruimige aardappel, vroege aardappels worden geplant vanaf half maart tot half april. De vroege aardappels kunnen worden geoogst als de knollen een voldoende grootte hebben bereikt, ongeveer in juni-juli. Het loof hoeft nog niet afgestorven te zijn. Plant nooit 2 jaar achtereen aardappelen op dezelfde plaats.


Koop nu voor slechts € 6.99!

Dore aardappel 1 kg

Sluiten

Eersteling aardappel 1 kg


€ 6.99
Stuks / verpakking: 1

Pootaardappel Eersteling is een vroege, vastkokende aardappel. Vroege aardappelen worden geplant vanaf half maart tot half april. De aardappelen kunnen worden geoogst als de knollen een voldoende grootte hebben bereikt. Het loof hoeft nog niet afgestorven te zijn. Plant nooit 2 jaar achtereen aardappelen op dezelfde plaats.


Koop nu voor slechts € 6.99!

Eersteling aardappel 1 kg