Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Suikermais (Zea mays convar. saccharata)


75 x 45

zon

2,5 cm

Suikermais is lid van de grassenfamilie. Hij staat graag beschut. Je kunt suikermais invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 12 min. te blancheren.

Verwijder bijkomende zijscheuten op tijd. Hier komen maar kleine kolfjes aan en alle kolven worden hierdoor minder zoet. Mais kan geoogst worden als de pluimen roodbruin kleuren

Zaaitabel / teeltkalender suikermais


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Suikermais
z

p

o
k
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor suikermais

  • Mais
  • Babymais
  • Korrelmais

Recepten met suikermais

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met suikermais als ingredient. Heb jij een recept voor suikermais?

Deel jouw recept


Sluiten

Bio Suikermais Golden Bantam


€ 2.79
Stuks / verpakking: 20

Suikermais Golden Bantam geeft 2 kolven per plant. Zaaien: vroege zaai: eind april in een zaaibakje onder glas. Dit gaat het best als u perspotjes gebruikt. Neem potjes van 4 cm. doorsnee. 3 weken na het zaaien kunt u uitplanten op rijen of regels die 70 cm. uit elkaar liggen. Houd in de rij 20 cm afstand tussen de planten. Begin mei kunt u direct in de vollegrond zaaien (op rijen met 70 cm tussenruimte). In de rij later uitdunnen (het teveel aan planten weghalen) zodat de tussenruimte tussen de resterende planten 20 cm bedraagt. Na de mais geen wortelgewassen op dezelfde plek telen. Oogst: van half augustus tot eind september.


Koop nu voor slechts € 2.79!

Bio Suikermais Golden Bantam

Sluiten

Suikermais Golden Bantam EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 12

Biologisch geteelde zaden. Bekend oud landras uit 1902. Een heerlijke zoete maïs, die zowel rauw als gekookt gegeten kan worden. Ook geschikt voor de wat koudere weersomstandigheden. Zaaien bij voorkeur ter plaatse op regels. Suikermaïs houdt van hogere temperaturen, dus niet voor midden mei buiten zaaien. De bodemtemperatuur moet ook minimaal 10°C zijn. Maïs is een windbestuiver, dus niet 1 lange regel, maar dan beter 2 kortere regels naast elkaar. Maïs is rijp als de kwast donker wordt en verdroogd.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Suikermais Golden Bantam EKO

Sluiten

Suikermais Tasty Sweet Trophy F1


€ 1.89
Stuks / verpakking: 20

Een heerlijke extra zoete maïs, die zowel rauw als gekookt gegeten kan worden. Ook geschikt voor de wat koudere weersomstandigheden. Zaaien bij voorkeur ter plaatse op regels. Suikermaïs houdt van hogere temperaturen, dus niet voor midden mei buiten zaaien. De bodemtemperatuur moet ook minimaal 10ºC zijn. Maïs is een windbestuiver, dus niet 1 lange regel, maar dan beter 2 kortere regels naast elkaar. Maïs is rijp als de kwast donker wordt en verdroogd.


Koop nu voor slechts € 1.89!

Suikermais Tasty Sweet Trophy F1