Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Andijvie (Cichorum endiva)


50 x 50

zon

0,5 cm

Andijvie is lid van de composietenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. In de groenten la van de koelkast is andijvie ongeveer 3 dagen houdbaar Je kunt andijvie invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 3 min. te blancheren.

Bij het oogsten wordt de plant onder de krop of kool afgesneden

Andijvie kun je koken, (roer)bakken of rauw eten

Zaaitabel / teeltkalender andijvie


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Andijvie
z

p

o
w
-
-
-
k
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode
Andijvie en mais Andijvie en mais

Recepten met andijvie

Andijviepasta Andijviepasta


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Andijvie Eminence


€ 2.49
Stuks / verpakking: 350

Eminence is een op zichzelf staand ras van het type Nummer Vijf". Vormt snel, bijzonder grote en mooi dichtgevulde kroppen, die bovendien zeer goed bestand zijn tegen schieten en het geel verkleuren van de bladranden. Mooi geel hart. Eminence is bijzonder winterhard en is dus vrijwel het gehele jaar te telen onder glas of in de vollegrond. Tijdens de opkweek grond vochtig houden. Uitplanten in goed bemeste grond. Zeer smakelijk."


Koop nu voor slechts € 2.49!

Andijvie Eminence

Sluiten

Andijvie Breedblad Volhart Winter


€ 1.49
Stuks / verpakking: 750

Is weinig gevoelig voor rot en dus heel geschikt voor vollegrondsteelt in de herfst en vroege winterteelt onder glas. Om doorschieten te voorkomen, zaaien juni, juli en augustus in de vollegrond op zaaibed en later uitplanten OF zaaien onder glas en naar gelang periode nog buiten of al onder glas uitplanten. Minimale zaaitemperatuur van 15 ºC of hoger. Tijdens de opkweek grond vochtig houden. Uitplanten in goed bemeste grond. Geeft een stevig, maar sappig blad.


Koop nu voor slechts € 1.49!

Andijvie Breedblad Volhart Winter

Sluiten

Andijvie Breedblad Nuance EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 250

Nuance is een op zichzelf staand ras van het type “Nummer Vijf”. Vormt mooi dichtgevulde kroppen, die bovendien zeer goed bestand zijn tegen schieten en het geel verkleuren van de bladranden. Mooi geel hart. Nuance is geschikt voor de vroege en late teelt onder glas en zomerteelt in de vollegrond. Tijdens de opkweek grond vochtig houden. Uitplanten in goed bemeste grond. Zeer smakelijk.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Andijvie Breedblad Nuance EKO

Sluiten

Andijvie, krulbladig Très fin Maraîchère-Myrna EKO


€ 3.49
Stuks / verpakking: 250

Biologisch geteelde zaden. Een grote donkergroene krulandijvie met een goudgeel hart. Zeer goed bestand tegen slechte weersomstandigheden en dus geschikt voor zomer-, herfst- en vroege winterteelt. Vormt grote gezonde kroppen, die goed bestand zijn tegen necrose en doorschieten. Om “doorschieten” (zaad zetten) te voorkomen, zaaien onder glas of eventueel in de vollegrond bij een temperatuur van minimaal 15°C. Tijdens de opkweek grond vochtig houden. Uitplanten in goed bemeste grond.


Koop nu voor slechts € 3.49!

Andijvie, krulbladig Très fin Maraîchère-Myrna EKO