Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Snijsla (Lactuca sativa var crispa)


10 cm tussen de rijen

0,5 cm

Snijsla is lid van de composietenfamilie.

Bij het oogsten wordt (een deel van) het blad geoogst, de plant cre?ert nieuw blad waardoor je vaker van een plant kunt oogsten.

Zaaitabel / teeltkalender snijsla


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Snijsla
z

p

o
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Recepten met snijsla

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met snijsla als ingredient. Heb jij een recept voor snijsla?

Deel jouw recept


Sluiten

Snijsla Gemengde Gastronome


€ 1.99
Stuks / verpakking: 2000

Een mooi uitgebalanceerd mengsel van groene en rode (baby)slatypes, aangevuld met kervel, veldsla, roodlof en andijvie. In een onverwarmde hobbykas kan soms al vanaf half februari op regels worden gezaaid. De rijafstand is ca. 15 cm en vrij dik zaaien. Wel voorzichtig met water geven, het tere dicht op elkaar staande blad is wel extra gevoelig voor smet. Later op dezelfde manier buiten in de vollegrond zaaien. Oogsten als het blad 10-15 cm lang is. Kan dus ook uitstekend in potten worden gezaaid. Vooral geschikt voor de voorjaars- en herfstteelt.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Snijsla Gemengde Gastronome

Sluiten

Zinken Teil Snijsla Red Salad Bowl BIO


€ 9.99
Stuks / verpakking: 1

Biologische zaden. Boterzachte pluksla met lekkere licht nootachtige smaak. De handige zaaiset bevat een zakje grond, zakje met hydro-korrels en een zakje met ruime hoeveelheid zaad. Zaai in de teil slechts een klein deel van het zaad uit en gebruik het restant voor zaai in potten of uw tuin. De teil met wikkel heeft een formaat van ca. 28,5 cm bij 9 cm. De vernieuwde wikkel van de teil is heel fris en uitnodigend opgebouwd en is nu nog leuker om cadeau te geven OF te krijgen. Bovendien is er een leuke en unieke mogelijkheid om deze teil een persoonlijk tintje te geven als cadeau.


0 - 10 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 9.99!

Zinken Teil Snijsla Red Salad Bowl BIO

Sluiten

Snijsla Aziatische Mix


€ 2.49
Stuks / verpakking: 2300

Mooi samengesteld mengsel van diverse oosterse groenten, zoals Mizuna,Tatsoi, Bladmosterd en Perilla. Gemakkelijk te zaaien en te oogsten. Bij de 1e oogst de blaadjes niet te diep afsnijden om zodoende het mengsel weer te laten doorgroeien voor een 2e oogst. De smaak van uw oogst is heerlijk pikant met een zachte nasmaak.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Snijsla Aziatische Mix

Sluiten

Snijsla Misticanza di Lattghe


€ 2.49
Stuks / verpakking: 1500

Een geliefd pluk- of snijsla mengsel van zowel wilde als gecultiveerde gewassen o.a. melde, Sareptamosterd, Bladcichorei, Wilde Rucola, Waterkers, Erba Stella, Perilla, Witte Mosterd etc. Een waar avontuur op smaakgebied. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er soms al vanaf maart in de koude kas worden gezaaid. De rijafstand is 15 cm, iets dikker zaaien als gebruikelijk, want men oogst het jonge blad van 10-15 cm lang. Kan ook prima in potten worden gezaaid. Wel voorzichtig en regelmatig water geven.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Snijsla Misticanza di Lattghe