Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Snijsla (Lactuca sativa var crispa)


10 cm tussen de rijen

0,5 cm

Snijsla is lid van de composietenfamilie.

Bij het oogsten wordt (een deel van) het blad geoogst, de plant cre?ert nieuw blad waardoor je vaker van een plant kunt oogsten.

Zaaitabel / teeltkalender snijsla


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Snijsla
z

p

o
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Recepten met snijsla

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met snijsla als ingredient. Heb jij een recept voor snijsla?

Deel jouw recept


Sluiten

Snijsla Witte Dunsel


€ 1.99
Stuks / verpakking: 6500

Een snelgroeiende snijsla met een afwijkende teeltwijze. In een onverwarmde hobbykas kan soms al vanaf half februari, begin maart op regels worden gezaaid. De rijafstand is ca. 15 cm en vrij dik zaaien. Wel voorzichtig met water geven, het tere dicht op elkaar staande blad is wel extra gevoelig voor smet. Later op dezelfde manier buiten in de vollegrond zaaien. Oogsten als het blad 10-15 cm lang is. Kan dus ook uitstekend in potten worden gezaaid. Vooral geschikt voor de voorjaars- en herfstteelt.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Snijsla Witte Dunsel

Sluiten

Snijsla Aziatische Mix


€ 2.49
Stuks / verpakking: 2300

Mooi samengesteld mengsel van diverse oosterse groenten, zoals Mizuna,Tatsoi, Bladmosterd en Perilla. Gemakkelijk te zaaien en te oogsten. Bij de 1e oogst de blaadjes niet te diep afsnijden om zodoende het mengsel weer te laten doorgroeien voor een 2e oogst. De smaak van uw oogst is heerlijk pikant met een zachte nasmaak.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Snijsla Aziatische Mix

Sluiten

Snijsla Gemengde Gastronome


€ 1.99
Stuks / verpakking: 2000

Een mooi uitgebalanceerd mengsel van groene en rode (baby)slatypes, aangevuld met kervel, veldsla, roodlof en andijvie. In een onverwarmde hobbykas kan soms al vanaf half februari op regels worden gezaaid. De rijafstand is ca. 15 cm en vrij dik zaaien. Wel voorzichtig met water geven, het tere dicht op elkaar staande blad is wel extra gevoelig voor smet. Later op dezelfde manier buiten in de vollegrond zaaien. Oogsten als het blad 10-15 cm lang is. Kan dus ook uitstekend in potten worden gezaaid. Vooral geschikt voor de voorjaars- en herfstteelt.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Snijsla Gemengde Gastronome

Sluiten

Snijsla Misticanza di Lattghe


€ 2.49
Stuks / verpakking: 1500

Een geliefd pluk- of snijsla mengsel van zowel wilde als gecultiveerde gewassen o.a. melde, Sareptamosterd, Bladcichorei, Wilde Rucola, Waterkers, Erba Stella, Perilla, Witte Mosterd etc. Een waar avontuur op smaakgebied. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er soms al vanaf maart in de koude kas worden gezaaid. De rijafstand is 15 cm, iets dikker zaaien als gebruikelijk, want men oogst het jonge blad van 10-15 cm lang. Kan ook prima in potten worden gezaaid. Wel voorzichtig en regelmatig water geven.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Snijsla Misticanza di Lattghe