Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Mezuna (Brassica rapa var. nipposinica)


Mezuna is lid van de kruisbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot.

Mezuna is een Japanse sla soort met getande lichtgroene blaadjes, hij heeft een aangename licht peperige smaak en heeft iets weg van raapstelen. Een krop is vaak voldoende voor een hele maaltijd.

Zaaitabel / teeltkalender mezuna


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Mezuna
z

p

o
k
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor mezuna

  • Mizuna
  • Japanse kool

Recepten met mezuna

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met mezuna als ingredient. Heb jij een recept voor mezuna?

Deel jouw recept


Sluiten

Xotica Mizuna


€ 2.59
Stuks / verpakking: 4000

Mizuna of Xiu cai (Brassica rapa subsp. Nipposinica var. japonica). Mizuna komt oorspronkelijk uit china waar het bekend staat als Xiu cai. Het vormt een rozet van lange getande bladeren, die pikant van smaak zijn. Geschikt voor in de salade, als garnering van vleesschotels en ook om te roerbakken. Zaaien in de volle grond van half april tot eind augustus. Uitplanten op 25x40 cm. U kunt na 6-8 weken oogsten. Snij het blad vlak boven de grond af.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.59!

Xotica Mizuna

Sluiten

Japanse mosterd Xiu Cai Mizuna Lahav EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 475

Biologisch geteelde zaden. Sinds mensenheugenis geteeld in Japan. In een heel jong stadium kan Mizuna bereidt en gegeten worden als raapstelen. In een later stadium rauw in salades, gekookt als spinazie en uiteraard als roerbakgroente. Zaaien onder glas. Opkweektemperatuur 10-15°C en later in de vollegrond uitplanten. Vanaf april kan er direct in de vollegrond op regels worden gezaaid. De krokante bladeren hebben een mild pikante smaak.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Japanse mosterd Xiu Cai Mizuna Lahav EKO