Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Rucola (Lactuca Sativa)


Rucola is lid van de kruisbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. In een afgesloten bakje in de koelkast kun je rucola ongeveer 1 week bewaren. Rucola kun je (roer)bakken of rauw eten

Zaaitabel / teeltkalender rucola


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Rucola
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor rucola

  • Krapkool
  • Notensla
  • Raketkruid
  • Raketsla
  • Ricola
  • Roquette
  • Ruccola
Postzegel Postzegel

Recepten met rucola

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met rucola als ingredient. Heb jij een recept voor rucola?

Deel jouw recept


Sluiten

Bio Knip & Eet - Rucola Kers


€ 2.79
Stuks / verpakking: 12000

Biologisch geteelde zaden. De jonge blaadjes hebben een heerlijke smaak. Nootachtig met een zweem van peper. Uitstekend te combineren met rauwe ham, romige kaas, gerookte zalm en in salades. Ook als garnering bij vlees en pastaschotels. Rucola kers is ijzerrijk en bevat vitaminen A en C. Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een ruimte met een normale kamertemperatuur (20-22°C). Ververs iedere dag het water. Na 6 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.


Koop nu voor slechts € 2.79!

Bio Knip & Eet - Rucola Kers

Sluiten

Rucola wild, Sylvetta


€ 2.49
Stuks / verpakking: 8000

Wilde rucola Sylvetta is duidelijk fijner van blad, schiet veel minder snel in bloei en heeft een prettiger pikante notensmaak dan de gewone Rucola of zelfs Pronto. Een uitermate mooi en snelgroeiend ras. Tijdens de wintermaanden in grote pot binnenshuis op te kweken. Zaaien in de volle grond op regels. Kiemt snel. Zaai met tussenpozen van 2 weken om regelmatig vers te kunnen oogsten. Oogstbaar als de blaadjes 10-15 cm lang zijn. Een delicatesse in salades en bijv. in diverse kaasgerechten.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Rucola wild, Sylvetta

Sluiten

Rucola wild, Rocky Wild EKO


€ 2.69
Stuks / verpakking: 10000

Biologisch geteelde zaden. Wilde rucola Rocky Wild is duidelijk fijner van blad, schiet veel minder snel in bloei en heeft een prettiger pikante notensmaak dan de gewone Rucola of zelfs Pronto. Een uitermate mooi en snelgroeiend ras. Tijdens de wintermaanden in grote pot binnenshuis op te kweken. Zaaien in de volle grond op regels. Kiemt snel. Zaai met tussenpozen van 2 weken om regelmatig vers te kunnen oogsten. Oogstbaar als de blaadjes 10-15 cm lang zijn. Een delicatesse in salades en bijv. in diverse kaasgerechten.*Biologisch geteelde zaden Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode, welke is vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL – nummer 026035 / NL-BIO-01.


0 - 10 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.69!

Rucola wild, Rocky Wild EKO

Sluiten

Zaaisetje Rucola


€ 2.99
Stuks / verpakking: 1


Koop nu voor slechts € 2.99!

Zaaisetje Rucola