Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Spinazie (Spinacia oleracea)


10 cm tussen de rijen

zon

1 cm

Spinazie is lid van de amarantenfamilie. Hij staat graag beschut. In de koelkast is spinazie een tot twee dagen houdbaar, de blaadjes worden snel slap. Om ze wat steviger te houden kun je ze beter in een papieren zak bewaren. Je kunt spinazie invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 2 min. te blancheren.

Bij het oogsten wordt (een deel van) het blad geoogst, de plant creëert nieuw blad waardoor je vaker van een plant kunt oogsten. Bij het verwerken kun je spinazie eigenlijk beter niet snijden, er gaat dan erg veel vocht verloren. Zaai spinazie niet te dun, de planten drijven elkaar dan omhoog waardoor er minder zanderig geoogst kan worden.

Zaaitabel / teeltkalender spinazie


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Spinazie
z

p

o
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode
Jonge spinazie Jonge spinazie

Recepten met spinazie

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met spinazie als ingredient. Heb jij een recept voor spinazie?

Deel jouw recept


Sluiten

Spinazie Nieuw Zeelandse


€ 2.99
Stuks / verpakking: 250

Een rankende, warmteminnende plant, waarvan men onder glas veel plezier kan beleven. In de vollegrond zal het pas na half mei kunnen. Doet het ook prima in grote potten. Het is een zachte, pikante groente, te bereiden als spinazie. Zaaien voor vroege pluk onder glas op (pers)potten, voor latere pluk in de volle grond. Zaden voor het zaaien 12 uur voorweken.


Koop nu voor slechts € 2.99!

Spinazie Nieuw Zeelandse

Sluiten

Spinazie Nores


€ 3.99
Stuks / verpakking: 250

Een rondzadig ras voor de late voorjaars- en zomerteelt. Produceert rond donkergroen blad, dat zowel rauw als gekookt gegeten kan worden. Gematigd resistent en redelijk traagschietend. Zaaien op regels in de volle grond. Zaai regelmatig kleine hoeveelheden, zodat u voortdurend kunt oogsten. Vraagt veel stikstof, kali en vocht. Is goed bestand tegen doorschieten. Niet buiten aangegeven zaaiperiode zaaien, anders schiet het gewas door.


Koop nu voor slechts € 3.99!

Spinazie Nores

Sluiten

Bio Spinazie Securo


€ 3.29
Stuks / verpakking: 150

Een rondzadig ras, dat bij een zaai in late zomer en herfst kan overwinteren. Produceert een gewas met vrij groot, donkergroen blad. Zaaien op regels in de volle grond. Zaai tijdig na elkaar een aantal rijen, zodat u langere tijd kunt oogsten. Vraagt veel stikstof, kali en vocht. Is goed bestand tegen doorschieten. Niet buiten aangegeven zaaiperiode zaaien, anders schiet het gewas door.


Koop nu voor slechts € 3.29!

Bio Spinazie Securo

Sluiten

Spinazie Breedblad Scherpzaad


€ 2.49
Stuks / verpakking: 250

Voor de voorjaars- en late herfstteelt. Een gewas met vrij groot donkergroen blad. Een ijzerhoudende groente, die zowel rauw als gekookt kan worden gegeten. Zaaien op regels onder glas of in de volle grond. Zaai regelmatig kleine hoeveelheden, zodat u voortdurend kunt oogsten. Vraagt veel stikstof, kali en vocht. Niet buiten de aangegeven zaaiperiode zaaien, anders schiet het gewas snel door. Voor vroege teelt wordt vaak scherpzadig zaad gebruikt.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Spinazie Breedblad Scherpzaad