Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Garnalensalade met citroenmayonaise

Ingredienten

  • 1/2 citroen
  • 2 x 100 g Hollandse garnalen
  • 1/2 zakje verse dille (a 15 g), fijngesneden
  • 12 sprietjes bieslook, in stukjes
  • 1/2 komkommer, geschild
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 2 sneetjes witbrood, ontkorst
  • 4 mooie bladen ijsbergsla

Voorbereiding

Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en sap uitpersen. In kommetje garnalen met dille en bieslook mengen. Met citroensap en peper op smaak brengen. Komkommer in de lengte halveren en met lepel zaadlijsten eruit scheppen. Komkommer in kleine blokjes snijden. In ander kommetje mayonaise mengen met yoghurt en helft van citroenrasp. Garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Bereiding

Sneetjes brood (in broodrooster) goudbruin roosteren. Toast schuin doormidden snijden. Slabladeren over vier borden verdelen. Komkommer door garnalen mengen en mengsel in slabladeren scheppen. Citroenmayonaise naast garnalen in slablad scheppen. Rest van citroenrasp over mayonaise strooien. Serveren met toast.
Garnalensalade met citroenmayonaise

Algemene informatie

  • voorgerecht
  • bereiden 10 minuten
  • 4 personen


Tips

Dit voorgerecht kan ook op klassieke wijze in glazen worden geserveerd.

Bron: Albert Heijn