Ierse groentesoep
				
					Ingredienten
					- 25 gram margarine
- 1 ui
- 2 prei
- 2 pastinaken
- 2 aardappels
- 2 wortels
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml melk
- 3 theelepels peterselie
- zout en peper
Voorbereiding
Snijdt de ui, de witte gedeeltes van de prei, de pastinaak, de aardappels en de wortels in kleine stukjes.
Bereiding
Smelt de boter, voeg de ui en de prei toe. Bak deze zodat ze glazig worden (niet bruin).
Voeg de pastinaak, de aardappels, de wortels en de bouillon toe. Kook ongeveer 25 tot 30 minuten of tot de groenten zacht zijn. 
Pureer de soep met de staafmixer totdat de grote brokken vermalen zijn. 
Voeg de melk, de peterselie en naar smaak zout en peper toe. 
Verwarm de soep totdat hij net niet begint te koken. 
			
 
			
			
			
				
					Algemene informatie
					
						- Soep
- bereiden 45 minuten
- 5 personen
 
				
					
						Benodigdheden
						
							
- Een grote pan
- Een staafmixer
 
					
				Tips
Wanneer je geen staafmixer hebt kun je de soep ook met de blender vermalen. Dit doe je door telkens een gedeelte uit de pan in de blender te scheppen. Je hebt hier een extra pan of kom voor nodig om de soep na de blender in over te hevelen.