Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Boerenkool (Labrassica oleracea var.acephala / Brassica oleracea var. laciniata)


60 x 50

half schaduw

0,5 cm

Boerenkool is lid van de kruisbloemenfamilie. In de koelkast kun je boerenkool ongeveer 3 dagen bewaren Je kunt boerenkool invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 3 min. te blancheren.

Men zegt dat boerenkool het lekkerst smaakt als de vorst er een keer overheen is geweest. Bij het oogsten wordt (een deel van) het blad geoogst, de plant cre?ert nieuw blad waardoor je vaker van een plant kunt oogsten.

Boerenkool kun je koken of (roer)bakken

Zaaitabel / teeltkalender boerenkool


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Boerenkool
z

p

o
-
-
-
-
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode
Oud plantgoed van vorig jaar Oud plantgoed van ...

Recepten met boerenkool

Stamppot boerenkool met chorizo en paprikasaus Stamppot boerenkool met chorizo en paprikasaus


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Boerenkool Westlandse Winter EKO


€ 3.49
Stuks / verpakking: 175

Biologisch geteelde zaden. Halfhoog gewas met donkergroen fijngekruld blad. Boerenkool is beduidend minder veeleisend dan bloemkool en groeit op elke grondsoort. Zaaien op plantbed of rechtstreeks in (pers)potjes. Grond vochtig houden. Uitplanten rond augustus in een goed bewerkte en bemeste grond. Jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas. Bevat veel mineralen en vitamine B en C. Kan matige tot strenge vorst zeer goed verdragen.


40 - 60 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 3.49!

Boerenkool Westlandse Winter EKO

Sluiten

Boerenkool Westlandse Herfst (late varieteit)


€ 1.99
Stuks / verpakking: 500

Boerenkool is beduidend minder veeleisend dan bloemkool en groeit op elke grondsoort. Zaaien op plantbed of rechtstreeks in (pers)potjes. Grond vochtig houden. Uitplanten vanaf augustus in een goed bewerkte en bemeste grond. Jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas. Bevat veel mineralen en vitamine B en C. Kan lichte vorst nog wel verdragen, maar is niet winterhard.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Boerenkool Westlandse Herfst (late varieteit)

Sluiten

Boerenkool Nero di Toscana EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 150

Biologisch geteelde zaden. Een uniek Italiaans ras, al in 1885 genoemd als ‘’Cavolo Nero’’ of ‘’Tuscan Black Palm”. Een prachtige (sier)boerenkool met lang, tongvormig, donker blauwgroen blad. Zodra de planten volgroeid zijn hebben ze een palmachtig model. Prima in de siertuin, maar ook in potten of containers doen ze het goed. Zaaien op plantbed of rechtstreeks in (pers)potjes. Grond vochtig houden. Uitplanten rond juni/juli in een goed bewerkte en bemeste grond. Lekker in o.a. soep en roerbakgerechten.


Koop nu voor slechts € 2.49!

Boerenkool Nero di Toscana EKO

Sluiten

Boerenkool Halfhoge groen gekrulde


€ 1.99
Stuks / verpakking: 500

Halfhoog gewas met groen fijngekroesd blad. Boerenkool is beduidend minder veeleisend dan bloemkool en groeit op elke grondsoort. Zaaien op plantbed of rechtstreeks in (pers)potjes. Grond vochtig houden. Uitplanten rond augustus in een goed bewerkte en bemeste grond. Jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas. Bevat veel mineralen en vitamine B en C. Kan matige vorst zeer goed verdragen.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Boerenkool Halfhoge groen gekrulde