Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Koolrabi (Brassica oleracea L.gongylodes l.cruciferae.)


30 x 30

matig

0,5 cm

Koolrabi is lid van de kruisbloemenfamilie en geschikt voor gebruik in een pot. In de groenten la van de koelkast is koolrabi ongeveer 4 dagen houdbaar Je kunt koolrabi invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 3 min. te blancheren.

Verwar de koolrabi niet met de koolraap. Koolrabi groeit boven de grond en smaakt een beetje naar bloemkool, koolraap smaakt meer naar radijs. Bij het oogsten wordt de plant onder de krop of kool afgesneden.

Zaaitabel / teeltkalender koolrabi


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Koolrabi
z

p

o
w
-
-
-
-
-
k
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor koolrabi

  • Raapkool

Recepten met koolrabi

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met koolrabi als ingredient. Heb jij een recept voor koolrabi?

Deel jouw recept


Sluiten

Koolrabi Blaro violet EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 200

Biologisch geteelde zaden. Iets later oogstbaar dan de witte koolrabi, maar nog smaakvoller. Deze lekkere groente vormt een bovengrondse knol, zowel gekookt (smaak als bloemkool) als rauw (smaak als selderij) een ware delicatesse. Zaaien onder glas op (pers)potjes van 5 cm en uitplanten in de kas of vollegrond. Ruimschoots compost en ook voldoende vocht geven om vezelig worden van de knol te voorkomen. Tijdig oogsten. Op koele plaats vrij lang houdbaar.*Biologisch geteelde zaden Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode, welke is vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL – nummer 026035 / NL-BIO-01.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Koolrabi Blaro violet EKO

Sluiten

Koolrabi Lanro wit EKO


€ 2.49
Stuks / verpakking: 200

Biologisch geteelde zaden. Deze lekkere groente vormt een bovengrondse knol, zowel gekookt (smaak als bloemkool) als rauw (smaak als selderij) een ware delicatesse. Zaaien onder glas op (pers)potjes van 5 cm en uitplanten in de kas of vollegrond. Ruimschoots compost en ook voldoende veel vocht geven om vezelig worden van de knol te voorkomen. Tijdig oogsten. Op koele plaats vrij lang houdbaar. De jonge plantjes beschermen tegen koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas.*Biologisch geteelde zaden Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische productie methode, welke is vastgelegd en gecontroleerd door de stichting SKAL – nummer 026035 / NL-BIO-01.


10 - 40 cm

schaduw


Koop nu voor slechts € 2.49!

Koolrabi Lanro wit EKO