Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Broccoli (Brassica oleracea italica.)


40 x 45

half schaduw

0,5 cm

Broccoli is lid van de kruisbloemenfamilie. In de koelkast is broccoli drie tot vier dagen houdbaar

Bij het oogsten wordt de plant onder de krop of kool afgesneden

Broccoli kun je koken, (roer)bakken of frituren

Zaaitabel / teeltkalender broccoli


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Broccoli
z

p

o
k
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode
Oud plantgoed van vorig jaar Oud plantgoed van ...

Recepten met broccoli

Broccoli-wortelsoep Broccoli-wortelsoep


Jouw recept ook in deze lijst?

Deel jouw recept


Sluiten

Bio Knip & Eet â" Broccoli Kers


€ 2.79
Stuks / verpakking: 80000

Biologisch geteelde zaden. Broccolikers bevat een groot aantal gezondheidsstoffen. Broccoli en Broccolikers worden vaak beschouwd als beschermer van hart en bloedvaten. Het is een mild smakende spruit en past als garnering bij eigenlijk alle gerechten. Zeker aan te bevelen bij het afmaken van romige sauzen en soepen. Strooi het zaad in een dun laagje op het zaairooster en spoel dit voorzichtig onder de kraan. Vul de glazen bowl met water tot de onderzijde van het rooster en plaats deze in een ruimte met een normale kamertemperatuur (20-22°C). Ververs iedere dag het water. Na 7 dagen kan men de kiemspruiten (die dan 3-5 cm lang zijn) eten. Verlenging met een paar dagen geeft wat meer blad aan de spruit. De kiemspruiten kunnen, zonder hun gezonde eigenschappen te verliezen, ongeveer een week in de koelkast bewaard blijven.


Koop nu voor slechts € 2.79!

Bio Knip & Eet â" Broccoli Kers

Sluiten

Broccoli Premium Crop F1 (Brassica oleracea)


€ 2.49
Stuks / verpakking: 65

Een vrij snelgroeiend soort met een lang oogsttraject en goed bestand tegen warmte. Is oogstbaar circa 55 dagen na uitplanten. Zaaien bij voorkeur onder glas direct in potjes of eerst op plantbed. Grond vochtig houden. Vervolgens tijdig uitplanten in goed bewerkte/bemeste grond. Jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas. Jaarlijks op een andere plaats telen. Oogsten als de bloemknoppen ongeopend zijn.Â


Koop nu voor slechts € 2.49!

Broccoli Premium Crop F1 (Brassica oleracea)

Sluiten

Bio Broccoli groene Calabrese


€ 2.59
Stuks / verpakking: 700

Een heel bekend, oud en beproefd Italiaans ras uit 1880. Een middellaat soort met een redelijk lang oogsttraject. Is oogstbaar circa 60 dagen na uitplanten. Zaaien bij voorkeur onder glas direct in potjes of eerst op plantbed. Grond vochtig houden. Vervolgens tijdig uitplanten in goed bewerkte/bemeste grond. Jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas. Jaarlijks op een andere plaats telen. Oogsten als de bloemknoppen ongeopend zijn.


Koop nu voor slechts € 2.59!

Bio Broccoli groene Calabrese

Sluiten

Broccoli Groene Calabrese Natalino EKO


€ 1.89
Stuks / verpakking: 325

Biologisch geteelde zaden. Een heel bekend, oud en beproefd Italiaans ras uit 1880. Een middellaat soort met een redelijk lang oogsttraject. Is oogstbaar circa 60 dagen na uitplanten. Zaaien bij voorkeur onder glas direct in potjes of eerst op plantbed. Grond vochtig houden. Vervolgens tijdig uitplanten in goed bewerkte/bemeste grond. Jonge plantjes beschermen tegen koolgalmug en koolvlieg d.m.v. anti-insektengaas. Jaarlijks op een andere plaats telen. Oogsten als de bloemknoppen ongeopend zijn.


Koop nu voor slechts € 1.89!

Broccoli Groene Calabrese Natalino EKO