Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Spruit (Brassica oleracea l.Gemnifera)


50 x 50

zon

matig

0,5 cm

Spruit is lid van de kruisbloemenfamilie. In de groenten la van de koelkast kun je spruiten een tot twee weken bewaren Je kunt spruit invriezen. Daarvoor is het verstandig hem 3 min. te blancheren.

Oogsten kan wanneer een vrucht rijp is, vaak bevordert het plukken van rijpe vruchten nieuwe vruchtaanmaak. De spruitjes worden zoeter nadat ze bevroren zijn geweest, het kan dus geen kwaad even te wachten met oogsten.

Spruit kun je koken of (roer)bakken

Zaaitabel / teeltkalender spruit


   
 
jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Spruit
z

p

o
-
-
-
k
-
-
-
-
-
g
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-w = zaaien onder warm glas | k = zaaien onder glas | g = zaaien in volle grond
z = zaaiperiode | p = plantperiode | o = oogstperiode

Synoniemen voor spruit

  • Spruitkool
Spruit op stok Spruit op stok

Recepten met spruit

Er zijn nog geen recepten beschikbaar met spruit als ingredient. Heb jij een recept voor spruit?

Deel jouw recept


Sluiten

Anti-spruit Aardappel Neo-stop 250 gr. - Luxan


€ 17.99
Stuks / verpakking: 1

Anti-spruit Neo-stop 0,5% DP wordt toegepast om het kiemen van aardappelen tijdens de winteropslag te voorkomen. Toepassen voordat de aardappelen beginnen te kiemen. Niet vaker dan eenmaal behandelen. Kiemremming aardappel. Dosering: 250 g. voor 125 kg.


Koop nu voor slechts € 17.99!

Anti-spruit Aardappel Neo-stop 250 gr. - Luxan

Sluiten

Spruitkool Roodnerf


€ 1.99
Stuks / verpakking: 275

Productie van donkergroene spruiten met een rode nerf. Buitengewoon smakelijke spruit. Spruiten van onderaf de stam beginnen te oogsten. Grond niet al te zwaar bemesten. Te rijke stikstofbemesting geeft losse spruiten. Oogsttijd is van november tot eind februari bij normaal winterweer. Roodnerf is redelijk winterhard. Zaaien onder glas of in de volle grond op zaaibed en later uitplanten. Grond vochtig houden. Jonge plantjes beschermen tegen koolvlieg d.m.v. anti-insectengaas. Redelijke ziekteresistentie.


Koop nu voor slechts € 1.99!

Spruitkool Roodnerf

Sluiten

Spruitkool Igor F1 EKO


€ 3.49
Stuks / verpakking: 30

Igor F1 is een hybride tuinderssoort van hoge kwaliteit, middellaat en geschikt voor oogst november t/m half januari. Hoge opbrengst van donkergroene, gladde spruitjes, die van onder tot boven in gelijkmatige kwaliteit geoogst kunnen worden. Krachtig groeiende plant met een gezond gewas en zeer goed vorstbestendig. Geschikt voor alle grondsoorten, bij voorkeur niet te zwaar bemest. Te rijke stikstofbemesting geeft losse spruiten. Zaaien onder glas of in de volle grond op zaaibed en later uitplanten. Grond vochtig houden. Jonge plantjes beschermen tegen koolvlieg d.m.v. anti-insectengaas.


Koop nu voor slechts € 3.49!

Spruitkool Igor F1 EKO

Sluiten

Spruitkool Trafalgar F1


€ 3.49
Stuks / verpakking: 30

Eén van de meest kindvriendelijke spruitjes! De smaak van de middelgrote spruiten is zacht, lekker zoet en toch net genoeg spruit om niet flauw te worden. Spruiten van onderaf de stam beginnen te oogsten. Geschikt voor alle grondsoorten, bij voorkeur niet te zwaar bemest. Te rijke stikstofbemesting geeft losse spruiten. Zaaien onder glas of in de volle grond op zaaibed en later uitplanten. Grond vochtig houden. Jonge plantjes beschermen tegen koolvlieg d.m.v. anti-insectengaas. Goede ziekteresistentie.


Koop nu voor slechts € 3.49!

Spruitkool Trafalgar F1