Log in of registreer Zoek door de site
Zoek op

Roomzuurkool met appel

Ingredienten

  • 1 pak zuurkool naturel (500 g)
  • 50 ml appelsap
  • 1 grote appel (bijv. jonagold)
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 1 theelepel gedroogde dragon

Bereiding

Breng de zuurkool met het appelsap aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de zuurkool 15 min. Snijd ondertussen de appel in blokjes. U hoeft de appel niet te schillen. Voeg de blokjes appel, de crème fraîche en de dragon toe aan de zuurkool en stoof nog 5 tot 10 min. tot de zuurkool gaar is.
Roomzuurkool met appel

Algemene informatie

  • bijgerecht
  • bereiden 25 minuten
  • 4 personen


Tips

U kunt het appelsap vervangen door droge witte wijn.

Bron: Albert Heijn